Logitech G430 Review

Većin Hardcore igrača uvek se odluče da kupe PC gaming slušalice, kako bi bolje ušli u virtualni svet, ili kako bi dobili prednost u online takmičenju. Logitech G430 upravo ima taj cilj da pruži najbolje u oba sveta, svojim novim proizvodom koji u sebi ima: 7.1 Dolby Surround sound i odličan mikrofon koji poništava buku vaših prijatelja, roditelja ili cimera u daljini. Za samo 79 Evra, dobićete udobne, sportske slušalice sa odličnim audio kvalitetom za bilo koju gaming sesiju.
 
Dizjan
Logitech G430 slušalice napravljene su od crne plastike, sa svetlo plavom bojom tkanine jastučića na vrhu, kao i na svakoj naušnici koje su napravljene od memorijske pene.
Slušalice imaju mikrofon (na levoj slušalici) sa "noise-canceling" tehnologijom koji će poništiti svaki vid buke u vašem okruženju. Svaka slušalica na sebi ima Logitech "G" Logo, i može da se rotira 90 stepeni, kako bi legle na površinu.
 
Logitech G430 Review
 
Mere Logitech G430 su 17,78 x 17,78 x 7,62 cm, i težine 255 grama, sa headbandom koji može da se podesi par centimetra. Jastučići na slušalicama mogu da se uklone jednostavno, ukoliko je potrebno da očistite naušnice. Na žalost kao manu stavićemo što ove slušalice dolaze samo u ovoj boji (Crnoj-Plavoj), jer ukoliko vam se ne svidja boja, moraćete da potražite druge slušalice.
 


 
G430 svetlo-plavi kabl ima na sebi podešavanje za zvuk koji možete okačiti na svojoj košulji, kako bi vam lakše bilo da ugasite mikrofon, ili da smanjite / pojačate ton. Malo nam je ovo čudno što se Logitech odlučio na ovaj korak, obzirom da je to mnogo bolje rešeno na njegovom starijem bratu G35, gde se podešavanje zvuka i mikrofona vrši na samoj levoj slušalici. Na kraju kabl nalazi se 3.5-mm dzekovi, koji mogu da se konektuju na USB adapter (USB Adapter se ponaša kao zasebna zvučna kartica).
Iako je dizajniran isključivo za PC, G430 možete koristiti za smartphone, konzole, svaki uredjaj koji ima na sebi headphone priključak. Medjutim, ukoliko želite da uživate u ekvilajzeru i 7.1 zvuku, za to će Vam biti potreban USB Adapter, i Windows operativni sistem.
 


 
Udobnost
Pronašli smo da je 255 grama, G430 slušalica udoban za nošenje. 8 sati igranja counter strika, nismo uspeli da osetimo težinu slušalica, bolove ili vrućinu u ušima koje neke slušalice znaju da stvaraju, a za koje su zaslužni novi jastučići kroz koje lepo cirkuliše vazduh. Posle dugog igranja jednostavno smo zaboravili da koristimo slušalice.
 


 
Logitech Gaming Software
Logitech G430 zahteva Windows 8, 7 ili Vista operativni sistem, i on će odmah proradi ikako slušalice uključite u računar. Medjutim, moraćete da skinete besplatnu Logitech Gaming Software  aplikaciju sa Logitech sajta, kako bi dobili mogućnost korišćenja 7.1 Dolby surround zvuka. Ovaj program takodje omogućava da podešavate ostale Logitech proizvode koje uključite u računar, kao miš i tastatura.
 

Kako uključite slušalice i završite instalacijom, imaćete pristup podešavanju zvuka na slušalicama, mikrofonu, ekvilajzeru, kao i podešavanju bassa i treble.
Tu je naravno i podešavanje da li hoćete da slušalice koristite kao Stereo ili 7.1 surround-sound, zajedno sa testom 7.1 sorround zvuka.
 
Performanse Zvuka
Logitech G430 imaju 40 mm drivere i 32 Ohms impedencije, sa frekvencijom opsega 20 Hz do 20 KHz i jačine 90 dB SPL/mW. Slušalice smo stavili na test Top PC naslova, i razultati su bili više nego pozitivni. Sve što imam da kažem je da jezvuk i mikrofon bum i apsolutno izvanredan. Mogao sam da čujem zrna peska kako padaju na zemlju oko mene, blagi povetarac u ravnici dok sam jahao konja u Skirimu, jasne i oštre zvuke basa i visokih tonova u muzici praćen povicima smrti u Medieval Varfare.
Counter Strike Global Offensive, i možemo reći da su nas vrlo impresionirale. Mogli smo da čujemo sigurno odakle nam protivnik dolazi, što je zaslužan 7.1  surround-sound. Plus, zvuk pucnjave u igri bio je gromoglasan, tako da je užitak u igri bio još više prijatan. Osećao sam se kao da varam u igri, jer sam mogao tačno da čujem gde se ko nalazi.
 
Mikrofon
Elastični 10cm mikrofon na Logitech G430 je lak za podešavanje, bilo da želite mikrofon par cm dalje od vaše glave ili blizu vaših usana.
Logitech G430 noise-canceling mikrofon ukloniće sve sporedne zvukove dok razgovarate sa vašim timom preko ventrila, teamspeaka ili skype. Glas je bio kristalno jasan u svakom trenutko razgovora.
 
Zaključak
Toplo preporučujemo Logitech G430 gaming slušalica. Nećete pogrešiti ako investrate u ovo za igranje ili ako želite da slušate muziku. Pored toga što su napravljene za gaming, podsećamo vas da iste možete koristiti i za slušanje muzike preko smartphona, ili bilo kog uredjaja sa klasičnim audio ulazom. Kada dodjemo do cenovnog ranga od 79 evra, vredi svaku paru.
Copyright © 2005 - 2014 AdriaCraft - Adriatic Gaming Community Fansite All right reserved / Sva prava zadržana.
Posetioci ovih stranica obavezuju se da će poštovati uslove iz Pravila o korišćenju web stranica adriacraft.net. Pročitajte tekst: Uslovi korišćenja.
Website designed by AdriaDev