Logitech G402 Hyperion Fury Mouse Review

Postoji jako malo poznatih imena za PC periferija a da je veći od Logitecha. Tokom godina svako ko je koristio PC računar, mora da je naišao bar na jedan njihov uredjaj, bilo da je kao entuzijsta kupio njihov uredjaj ili kao kancelarijski radnik koji na svom poslovnom računaru koristi Logitech tastaturu ili miš. Zbog tržišta i raznih tipova korisnika računara, Logitech je morao da se i dosta fokusira na njihovu gaming G seriju. Zato sada imamo prilike da testiramo jedan od novijih Logitech G serija miševa - G402 Hyperion Fury.

Sa G402 Logitech se dosta agresivno zauzeo za cenu i kao rezultat smo dobili kompaktnu, ali elegantnu kutiju sa solidnim mišem unutra i par letaka. Za software kako bi najbolje podesili miš za upotrebu morali smo da otvorimo Logitech Support sajt i da preuzmemo najnoviju verziju drajvera, ili bolje rečeno Logitech Gaming Software, o kome ćemo reći više posle opisa samog miša.

Logitech G402

Logitech G402 Hyperion Fury Mouse ReviewPovršinski deo Logitech G402 miša možete pogledati slici gore. Uglavnom je napravljen od plastike sa teksturnom površinom i G Logo koji svetli plavom bojom kada je miš uključen. Levi i desni tasteri mogu da izdrže 20 miliona klika, a pored izdržljivosti tu je i garancija 2 godine. Miš možemo da kažemo da je iste veličine kao i legendalni MX518, ili njegov stariji brat G400 - 136x72x41mm (LxWxH), a njegova težina je ukupno 108 grama, sa kablom ukupno 144grama. Kada smo spomenuli kabl, on je zaštićen gumom i dugačak je 1.5 metara i završava se sa USB 2.0 konektorom.

Na levoj strani Logitech G402 miša možemo videti gumeni grip na kojoj Vaš palac ima lepo i udobno da sedi i na kome se nalaze tri dodatna tastera, dok je na desnoj strani imamo slični slučaj gde možemo opustiti domali i malić prst, ali bez dodatnih tastera. Kao i obično na Logitech gaming miševima imamo dva DPI tastera koji se nalaze na levom tasteru i služe Vam da menjate brzinu miša koju podesite preko Logitech Gaming Software (Odmah do njih nalazi se i indikator gde možete videti koji ste profil podesili). Takodje bitno da pomenemo je i treći taster "Sniper Button", koji odmah podesi default DPI koji ste vi odredili za maksimalnu tačnost pri nišanjenju u FPS igrama.

Kada se osvrnemo na bazu G402 miša, imamo četri nožice koji nam garantuju da će proći 250km i koji nam nude statički koeficijent trenja .09 µ (k) sa dinamičkim koeficijentom od .14 µ (s) (testirano na drvenoj podlozi). Optički senzor nalazi se na samom centru baze miša i njegov DPI ide od 240 do maksimalnih 4000 sa maksimalnom akceleracijom 16G i maksimalnom brzinom 500ips. Takodje ispod haube ovog miša nalazi se i 32bitni ARM procesor sa malim prostorom za podatke gde možemo da čuvamo profile miša.

Software

Logitech Gaming Software control panel možete skinuti sa njihovog sajta koji se vrlo lako instalira za par minuta. U toku instalacije dobili smo i dodatne opcije da instaliramo Ventrilo Chat. Čim završite instalaciju možete otvoriti glavni prozor programa, i prvo što smo uradili pre samog podešavanja miša otišli smo u Settings kako bi proverili da li je Logitech izbacio nove firmaware drajvere za G402 miša, što možete videti na slici gore.

Na glavnom delu ekrana programa na samom dnu možete videti koji Logitech Gaming uredjaji su povezani na Vaš računar u ovom slučaju Logitech G402. Klikom na sliku miša dobijamo glavni meni gde možemo podesiti 8 tastera na ovom Logitech G402 kao i DPI i report rate. Pored toga možete podesiti osvetljenje logoa na mišu i DPI status. Finalni glavni ekran nam dozvoljava da uključimo ili isključimo Fusion Engine.

Korisničko Iskustvo i Zaključak

Šta je uopšte Fusion osobina koja dolazi uz ovog miša? U suštini on će ubrzati vaš 4000 DPI senzor uz pomoće akcelerometara. Ovo je dobar pristu da se napravi brzi miš sa kojim nije bilo nikakvih problema pri korišćenju ove nove osobine (Ovo najbolje možete pogledati na zvaničnom Logitech Videu). Predpostavljamo da će veoma malo korisnika koristiti ovu tehnologiju, ali uglavnom su to FPS igrači koji vole da igraju na optičkim miševima, i žele dodatne brzine koju optika ne može da pruži danas. Za klasičnu kancelarijsku upotrebu, DPI podešavanja su uvek dobrodošla, i uvek ih imamo minimum 3 nivoa, dok će igrači koristi i dodatni Sniper button za bolju preciznost.

Što se tiče ove nove funkcije mislimo da je to nešto novo za ljubitelje gaminga i optičkih miševa, ali nije i toliko potrebna. Na drugom mestu ovaj miš ima lep set tastera koji su odličnog osećaja kada se koriste, tri tastera su odmah pored palca i uvek su lako bili dostupni. Teksturna površina na površini miša kao i na stranicama nam se jako svidela i možemo reći da je ovo jedan vrlo odličan i udoban miš, što mu dajemo jedan veliki plus kao i njegovoj lakoj težini.

Na kraju došli smo i do cene ovog miša. Logitech G402 dostupan je preko zvaničnog sajta za $59.99/£49.99 dok mu u Srbiji ide cena od 6500~ dinara pa na gore, što možemo uvrstiti u cenu srednjih klasa miševa. Za ovu cenu možemo reći da dobijamo jedan kvalietan miš sa dobrim performansama i odličnim softwareom. Sve u svemu miš jake srednje klase koji bi svima preporučili.

Copyright © 2005 - 2014 AdriaCraft - Adriatic Gaming Community Fansite All right reserved / Sva prava zadržana.
Posetioci ovih stranica obavezuju se da će poštovati uslove iz Pravila o korišćenju web stranica adriacraft.net. Pročitajte tekst: Uslovi korišćenja.
Website designed by AdriaDev