Cataclysm Uldum

{yoogallery src=[/images/stories/news/cataclysm/zones/uldum/map] title=[Uldum Map] width=[700] height=[200]}
Kao i Uldaman i Ulduar, Uldum je dom nekim od nekoliko poznatih titanskih konstrukcija, postojanje koje je starije od života smrtnika Azerotha. Godinama su istoričari istraživali južni Kalimdor kako bi ušli u ovu drevnu zemlju titana, u potrazi za dokazima porekla Azerota. Ali Kataklizma će promeniti sve, biće probijena fasada iza koje je Uldum bio usuškan čitav milenijum i ostaviti otkrivanje moćnih misterija najhrabrijim, najpametnijim, a možda I najbrutalnijim istraživačima. Uldum, poznat kao Zemlja Titana, je drevna pustinja locirana na južnoj obali Kalimdora, okružena Un’Goro kraterom sa severne strane, pustinjom Tanaris sa istocne i Silitusom sa severo-zapadne. To je dom kamenih mačkolikih ljudi poznati kao Tol’Vir i bogat je znanjem Titana. Negde u Uldumu nalazi se neka vrsta super-oružija.
 
Treći nastavak igre, World of Warcraft: Cataclysm, predstaviće Uldum kao prostranu zonu juzno od Un’goro kratera. Kažu da je njegov izgled inspirisan izgledom Drevnog Egipta. Zona će zauzeti južnu obalu Kalimdora koja je trenutno neiskorišćen prostor i deo neiskorišćenog eksterijera Ahn'Qiraj zone. Uldum ce predstaviti dve nove istance, Halls of Origination i Izgubljen grad Tol’Vira, inspirisane grobnicama koje se nalaze u piramidama Drevnog Egipta, kao i ulaz Skywall tamnica. Veliki istraživač Brann Bronzebeard će se takodje pojaviti u ovoj zoni dok traga za odgovorima u vezi sa istorijom Titana.

Istorija:

Fragmenti beleška iskopane u Bael Modan nagoveštavaju da moćan grad titana leži duboko u stenovitim prostranstvima južne pustinje. Za sada, ekspedicije patuljaka još uvek tragaju za lokacijom Ulduma, ali su uvereni da je samo pitanje vremena kada će naći. Uldum je istraživačka ustanova Titana i njihovih neprekidnih napora da se poboljša biosfera Azerotha .Specifične informacije koje se odnose na njihov posao ih i povezuje sa Uldumom su nepoznate i može im se pristupiti samo preko Ploča Ulduma.
Uldum se spominje u legendama Azerotha, ali njegova lokacija je dugo ostala misterija. Brann Bronzebeard spominje, u svom dnevniku putovanja, Misteriozne Zemlje, da ga je trazio svuda po Tanarisu, ali nikada nije mogao naći. Čak se zapitao da li je to možda još jedno ime za Caverns of Time, ali nije bio siguran. Medjutim, njegova pretpostavka je bila netačna, jer je Uldum u stvari lociran na južnom delu kontinenta i bio je skriven nekom vrstom Titanskog uredjaja. Kataklizma je oštetila uredjaj i otkrila dugo zaboravljenu, misterioznu zemlju.

Pribeleženo je da je raspored istanca u World of Warcraftu povezan sa Branovim putovanjima, do neke mere. Brann Bronzebeard je posetio Ulduar nakon Uldamana, ali nikada nije stigao do Ulduma. Istrazivač Gunstan i dalje usamljeno bdi u blizini u korist Lige Istraživača.

Video:

Part I
Part II
Part III

Screenshots:

{yoogallery src=[/images/stories/news/cataclysm/zones/uldum/] width=[140] height=[100]}

Creatures:

Tolvir:
{yoogallery src=[/images/stories/news/cataclysm/zones/uldum/creatures/tolvir] width=[170] height=[120]} 
Setesh:
{yoogallery src=[/images/stories/news/cataclysm/zones/uldum/creatures/setesh] width=[230] height=[160]} 
Uldum Watcher:
{yoogallery src=[/images/stories/news/cataclysm/zones/uldum/creatures/uldumwatchers] width=[700] height=[300]}  
Copyright © 2005 - 2014 AdriaCraft - Adriatic Gaming Community Fansite All right reserved / Sva prava zadržana.
Posetioci ovih stranica obavezuju se da će poštovati uslove iz Pravila o korišćenju web stranica adriacraft.net. Pročitajte tekst: Uslovi korišćenja.
Website designed by AdriaDev